In English
www.Egmond.se

Start Om mig Egmonds historia Mina Egmond Egmond-länkar Andra länkarJag och min
           Rambler
Min Egmond Rambler 2ES1 från 1968

Jag heter Hans Gatu och är elektronikingenjör sedan slutet av 70-talet och arbetar med konstruktion, design och produktutveckling inom följande områden: El, elektronik och mekanik.

Jag har arbetat åt både stora företag som Ericsson och ABB och mindre familjeföretag. Jag har även varit lärare i elektronik, telekommunikation och fotografi.

Musik har alltid legat mig varmt om hjärtat. Egentligen är jag ingen gitarrist, utan trumslagare men tycker att det är kul med gitarrer också och spelar lite till husbehov. Nästan alla mina gitarrer är köpta på loppmarknader. De har kostat allt från 20:- till 200:- och har oftast varit trasiga. Delar, som stall m.m., har oftast saknats. Sedan har jag renoverat och förbättrat dem.

Jag har flera olika intresseområden: Bl.a. håller jag på med amatörradio och veteranhusvagnar (se mina andra hemsidor: www.HEATHKIT.nu och www.OPIO.nu). Jag har även ett genuint flygintresse. Jag började skolflyga 1981. Jag skoladeMorane Saulnier SOCATA Rallye (M.S. 880), som var en fransk konstruktion med mycket fina flygegenskaper. Konstruktionen såldes senare till Polen och fick då namnet PZL Koliber (PZL 110). 1982 gjorde jag min första EK-flygning.

PZL Koliber
PZL Koliber


Koliber cockpit
PZL Koliber  ( Riktiga flygplan har spak, inte ratt.  Rallye/Koliber är ett riktigt flygplan )

Jag skolflög i Hässleholms Flygklubb men av ekonomiska skäl har jag numera landat permanent. Mitt flygintresse består dock och jag är engagerad i F10-kamratförening som driver ett mycket fint flygmuseum på den nedlagda flygflottiljen F10 utanför Ängelholm. 1980 gjorde jag värnplikten på F10 som flygplansmekaniker och arbetade då framförallt med fpl. J35F Draken. Jag är även engagerad som tekniker på Hässleholms Militärmuseum. I några år var jag hundförare i Hemvärnets insatsstyrka.

Hundförare
Hundförare   (Klicka för att förstora bilden)

Andra intressen som jag har är bl.a. radioteknik, fotografi och körsång (jag är bassångare i Hässleholms Kyrkas Vocalensemble).

VocalEnsemble
Hässleholms Kyrkas Vocalensemble i konsert med Tina Ahiln  (Klicka för att förstora bilden)
Du kan nå mig på följande e-postadress:

e-post

Up
Till sidans början